כאשר סוגרים אירוע, חלק מהספקים הקשורים בו הינם ספקי המזון והשתייה ולא משנה באיזה אירוע מדובר. לעיתים האירוע נסגר כשמחיר המזון והשתייה כלול בו מראש ולעיתים קרובות מחיר המזון והשתייה מהווה חלק נפרד ושיקול כלכלי לא קטן. אם הנכם בעלי חברת קייטרינג או שברצונכם לפתוח חברת קייטרינג, עליכם לקבוע תמחור מנת קייטרינג על פי מספר נתונים חשובים על מנת שתוכלו לא רק להתפרנס בכבוד מתחום העיסוק, אלא גם להרוויח מכך ולמתג את עצמכם על מנת למשוך ועד לקוחות.
החלטה על קונספט
לפני שניגשים למלאכת תמחור מנת קייטרינג, חשוב להבין לאיזה קהל יעד אתם מכוונים כבחרת קייטרינג, כלומר, לבחור קונספט. להבין אם הכיוון שלכם כחברה הוא קייטרינג בוטיק או פנייה לקהל עממי יותר או שמא שני הדברים גם יחד בשני תפריטים שונים. באופן טבעי תמחור מנת קייטרינג המסווגת כבוטיק או כפרימיום, תהיה יקרה יותר ותשדר יוקרתיות יותר מאשר מנת קייטרינג הנחשבת עממית יותר או שאין בה ייחודיות המאפיינת עשירון עליון.
תמחור מנת קייטרינג על פי נישה
כחלק מהחלטה על קונספט יש להחליט גם על מטרת שירותי ההסעדה. הכוונה היא האם לאירועים משפחתיים, האם לאירועי חברה, האם להסעדה במקומות עבודה וכו'. לעתים חברות מספקות שירותי קייטרינג לכלל המגזרים, כאשר לכל מגזר תעריף משלו, אך לעתים חברות קייטרינג מתרכזות בנישה אחת ובה פורחים, כמו לדוגמה אירועי חברה בלבד. רוב חברות הקייטרינג הגדולות מתמחות במספר נישות בו זמנית, כאשר כאמור כל נישה מתומחרת באופן שונה.
תמחור מנת קייטרינג – החלטה על מרכיבי התפריט
יש הרואים בזה תהליך בלתי נפרד מהחלטה על קונספט אבל החלטה על מרכיבי התפריט היא ללא ספק חלק עיקרי בתהליך של תמחור מנת קייטרינג. ככל שהתפריט יהיה עשיר יותר ומגוון יותר, כך ההשפעה על התמחור תהיה גבוהה יותר. בד בבד עם מרכיביה של כל מנה. ככל שהמנה מיוחדת יותר, כך מחירה יהיה גבוה יותר. יתרה מזאת, ככל שחומרי הגלם בהם משתמשים יותר יקרים ונדירים, באופן טבעי מחירה של המנה יעלה בהתאם.
עבודה עם גופים קבועים
חברות קייטרינג רבות מתקשרות באמצעות הסכמים עם גופים לטווח ארוך, כמו גני אירועים, מקמות תעסוקה, מרכזי ירידים ועוד. ההסכם לרוב נקוב במחיר מסוים ומפרט אילו מנות מרכיבות את העלויות הללו. לרוב יהיו אלה מנות קבועות שיהיו מותאמות לסוג הגוף עמם התקשרו. הסכם שזכה מעניק לבעלי חברת הקייטרינג סוג של שקט נפשי לטווח הארוך ולגוף המקושר מעניק שירותי הסעדה קבועים ללא צורך לבחון חברות קייטרינג בכל פעם מחדש.
גורמים נוספים המשפיעים על תמחור מנת קייטרינג
תמחור מנת הקייטרינג אינו מסתכם אך ורק במרכיבים ושירותים. יש להתחשב גם בגרומים עקיפים כמו לדוגמא: כח אדם הכרוך במתן שירותי ההסעדה, מהשפים ועד למגישי המנות, הוצאות כמו חשמל, מים, גז וכו' חייבות להיות מגולמות באופן כלשהו בתמחור מנת קייטרינג של כל חברה. נכון שהעלויות הן כלליות ונחלקות לכל הלקוחות ולכל סוגי המנות, אך לעתים יש לגלם חלק גבוה יותר כאשר יש צורך לתת דגש גבוה יותר למנה מסוימת או אירוע מסוים הדורשים יתר תשומת לב ומאמץ. יש להתחשב גם בנושא התחרות בענף ובנישה בה חברת הקייטרינג עוסקת על מנת שלא להיות תלושים מכוחות השוק.