טל שלמון צעידי | תוכנית עסקית - לוגו
ניהול תזרים מזומנים

ניהול תזרים מזומנים

בדיוק כמו הדם הזורם בעורקי הגוף וחיוני להמשך תפקוד וחיים, כך גם כסף זורם בעורקי העסק וחיוני לחייו העסקיים.
ניהול תזרים תקין הוא כמו דם הזורם בעורקי העסק, והוא מעניק לבעל העסק שקט נפשי כדי לתכנן את הפעילות העתידית.
מה הוא ניהול תזרים מזומנים? מדוע קריטי לנהל תזרים מזומנים להצלחת העסק? איך עושים זאת? כל השאלות וכל התשובות, בכתבה שלפניכם.

ניהול תזרים מזומנים

האם ניהול תזרים הוא ניהול תקציב העסק

אנשים רבים חושבים שניהול תזרים מזומנים הוא ניהול תקציב העסק.
זו טעות נפוצה של רבים מבעלי העסקים, ובדיוק בשביל זה אני כאן- כדי לעשות לכם סדר בעולם המושגים הפיננסי.
אז קודם כל, ניהול תקציב בבניית תוכנית עסקית הוא ניהול של כל ההכנסות וההוצאות הצפויות של העסק, מעקב אחר ההכנסות וההוצאות בפועל, והשוואה לצפי.

תזרים מזומנים מתייחס הן למקורות הכלכליים הזמינים שיש לעסק ולהוצאותיו, והן לכספים שנכנסים ויוצאים מהעסק.
ניהול תזרים מזומנים מאפשר לכם כבעלי עסק, להבין ולהחליט איך אתם מעוניינים לנהל את המזומנים לטווח הקצר והארוך, על מה מוציאים כסף, וכמה כסף נזיל יש לכם עכשיו.
על מנת לעשות זאת באופן המקצועי ביותר, אני ממליצה להיעזר בתוכנה מתאימה, ולא ברשימות על פתקים או קבצי אקסל. חשוב שלא תבזבזו זמן יקר, אלא תוכלו להזין נתונים בקלות ולקבל תמונת מצב מהימנה ומדויקת.

כיצד מסייע ניהול תזרים מזומנים לעסק

בעלי עסקים שמנהלים תזרים מזומנים קבוע, זוכים למספר יתרונות קריטיים בהצלחה של ניהול העסק ומגלים שיטות ניהול חדשים.
הגדלת הפוטנציאל הרווחי של העסק– ניהול נכון של תזרים מזומנים כמעט תמיד מגדיל את הפוטנציאל הרווחי של העסק. ברגע שיש בהירות בנוגע לתזרים המזומנים, אפשר לדעת טוב יותר מה קורה, לתכנן תוכניות, לבחור מתי להוציא כסף ומתי לחסוך. בעולם הדינאמי של עסקים, ניהול תזרים מזומנים נותן שקט, ביטחון, ולא פחות חשוב מזה, ודאות.
בטחון מה יקרה בעסק שלכם– ברגע שאתם מכינים צפי של תזרים מזומנים שנתי, מחולק לחודשים, ואולי גם לשבועות, זה תלוי באופי העסק שלכם, אתם פשוט יודעים טוב יותר מה קורה בעסק שלכם, מה הולך לקרות, מתי אפשר לשחרר את החגורה, ומתי צריך להדק אותה.

ברגע שאתם זוכרים לעדכן את ניהול התזרים בכספים שיצאו ונכנסו, אתם יודעים בדיוק מה קורה בעסק. זה רלוונטי לכל עסק. גם לעסק של אדם אחד שמכניס 20 אלף שקלים בחודש, וגם לעסק שמכניס הרבה יותר.
כל עסק חייב לדעת מה צפוי לו מבחינה כספית, עד כמה שניתן לשער ולהתכונן.

מהי הדרך הטובה ביותר לנהל את התזרים בעסק

כאמור, תוכלו להיעזר בתוכנה שתעשה את מרבית העבודה, אולם תוכלו גם להתחיל מעשייה בפועל בתחום הפיננסי.
שמתי לב במהלך השנים שבעלי עסקים רבים מעדיפים "להחזיק" את הנושא הפיננסי קרוב אליהם, כדי להבין ולדעת טוב יותר מה קורה. אפשר להתחיל מהפרדה בין הוצאות משתנות להוצאות קבועות.
בהוצאות הקבועות, אשר ניתן לחלק לקטגוריות, תוכלו להכניס הכל: שכר דירה והוצאות מבנה של העסק (ארנונה, מים, חשמל, חנייה, ניקיון, כל מה שיש שנוגע למבנה של העסק), הוצאות פיננסיות כגון הלוואה לבנק, תשלום לרואה חשבון תשלום לליווי עסקי ותשלומים נוספים. תשלומים למוסדות (מס הכנסה, מע"מ, ביטוח לאומי), קטגוריית שיווק ופרסום, רכבים, משכורות, ציוד, ועוד ועוד.

הוצאות משתנות מתייחסות להוצאות חד פעמיות ולא קבועות, לא תמיד ניתן לצפות אותן אך לדוגמא טסט לרכב, שמתרחש אחת לשנה, בהחלט אפשר לצפות מראש.
כן, אני יודעת שזו הרבה עבודה לאסוף את הנתונים האלו אבל לאחר מכן יהיה לכם המון שקט ובהירות.
שליטה וסדר בגבייה
אחד הגורמים לבעיה בניהול תזרים מזומנים הוא תשלום רחוק על מכירה שבוצעה היום. ברגע שניתן לשפר את מהירות הגבייה, זה בהחלט ישפר את תזרים המזומנים.
תוכלו להעניק הנחה למי שמשלם במעמד הקנייה, לשלוח חשבונית ללקוח באותו היום, ועוד רעיונות יצירתיים המשתנים בהתאם לעסק ולמוצרים שהעסק מציע.

תזרים מזומנים, שקלים חדשים

איך יוצרים את דו"ח

לסיכום, אסביר לכם על קצה המזלג כיצד יוצרים דו"ח תזרים מסודר.
התזרים אמור לכלול תכנון ל3-6 חודשים קדימה, וכן ניהול הוצאות והכנסות ברמה היומית.
סעיפי ההוצאות וההכנסות נחלקים לשניים– הוצאות והכנסות וודאיות בעסק, והוצאות והכנסות משוערות להמשך.
(דוגמאות להוצאות וודאיות בעסק- מיסים, הוצאות לספקים, משכורות וכן הלאה).
בסעיף ההכנסות וההוצאות הודאיות, הכניסו צ'קים שנרשמו, הוראות קבע, החזרי הלוואות וכן הכנסות בטוחות.
בחצי השני של הדו"ח, תצטרכו לרשום הכנסות והוצאות משוערות. על אף שאין לכם כבעלי עסק יכולת לנבא מה יהיה מחזור המכירות שלכם, אני מזמינה אתכם להעריך את הצפי בהסתמך על נתוני השנים הקודמות.

טיפ קטן ממני: בייעוץ כלכלי כאשר ממלאים דו"ח תזרים מזומנים, כדאי לבחור בתחזית פסימית הן עבור ההכנסות שלכם, והן עבור ההוצאות. (זה פשוט יהיה הרבה יותר מדויק).
בנוסף, הכניסו לתוך הדיווח היומי את פירוט ההכנסות וההוצאות, ללא קשר לפורמט בו הן נתקלו או הוצאו כדי שתוכלו לעקב אחריהם בצורה מסודרת.

רוצים סיוע בניהול תזרים המזומנים? אני כאן עבורכם

אני מזמינה אתכם להתייעץ להיעזר בי בניהול תזרים המזומנים שלכם. במסגרת הייעוץ העסקי, לצד בניית תוכנית עסקית ואסטרטגיה שיווקית נשב בצורה מסודרת על טבלת הוצאות והכנסות, ויחד ננתח את הפעילות של העסק, נבין את המצב הפיננסי לאשורו, ונוכל לקבל החלטות חשובות לעתיד, בראש שקט ובלב שלם.
צרו קשר כעת דרך טופס צור קשר, אשמח לעמוד לשירותכם.

מאמרים נוספים שיעניינו אתכם

טל שלמון - צעידי
טל שלמון - צעידי

היי, שמי טל שלמון-צעידי יועצת עסקית ואני כאן כדי לענות על כל שאלה. אני מזמינה אתכם ליצור איתי קשר עוד היום ויחד ניקח את העסק למקום של צמיחה..!

צרו קשר כעת
מעוניינים בשיחת ייעוץ ראשונית? השאירו פרטים!
מה חדש אצלי באתר?
עקבו אחרי ברשתות החברתיות

רוצים שנעזור לכם להקפיץ את העסק לרמה הבאה?
הירשמו עכשיו לשיחת ייעוץ אישית במתנה!

לפני שנתחיל, מה הסטטוס שלך היום?

בואו נעבור לווטאספ
1
זקוקים לייעוץ?
היי, נעים מאוד שמי טל שלמון-צעידי ואני כאן לענות לך על כל שאלה.
במה אוכל לעזור?
Call Now Button