טל שלמון צעידי | תוכנית עסקית - לוגו
עסק קטן

פתיחת עסק קטן

לא אחת, נתפסת פתיחת עסק עצמאי כצעד מפחיד הדורש מבעל העסק אומץ רב. "וואו, פתחת עסק? איזה אומץ! כל הכבוד".
כמעט כל יזם, בין אם מדובר בעסק הראשון שלו ובין אם לא, מתחבט בשאלה המתבקשת – כיצד לעשות את הצעד הראשון בצורה אחראית וזהירה.
בדיוק כמו בתחומים אחרים בחיינו, גם כאן הפחד הוא דווקא לטובתנו, כשהוא מסייע לנו לפעול בשיקול דעת, ומכוון אותנו לנקוט בצעדים זהירים ושקולים יותר. מצד שני, הפחד עשוי לעכב את בעל העסק מלפעול ולהתפתח. כיצד בכל זאת ניתן לרסן ולהקטין את החשש למימדים ריאליים, ולפעול בצורה נכונה עד למטרה? להלן 5 כללים חשובים שיסייעו לכם להתחיל בפתיחת עסק קטן ברגל ימין.
מוכנים? היכון, החל צא!

דגנית חלמה כל חייה לפתוח עסק המתמחה בעיצוב שיער ותסרוקות לכלות.
כבר בהיותה בגילאי בית הספר, היתה מדמיינת את הרגע בו יפתח העסק שלה, ושנשים מכל הארץ ינהרו אליו נרגשות, ושהיא עצמה תזכה לתרום להן ביום המרגש ביותר בחייהן ולהפוך אותן ליפיפיות.
היא דמיינה כלות צעירות, ונשים מכל קשת הגילאים מודות לה על תוספות השיער המחמיאות, על התסרוקות המעניינות, ועל המחמאות שהן מקבלות…
הדברים נראו נפלא בעיקר בדמיון, כיוון שכשהחלה דגנית להקים את העסק שלה היא נתקלה בלא מעט קשיים.
אומנם, כמה חברות טובות ביקרו בעסק ונהנו מהשירותים השונים, אולם לאחר זמן קצר היא חוותה ירידה בהכנסות.
או אז, דגנית הבינה שהיא תמיד חלמה על עסק, אך מעולם לא חלמה כמה זה קשה לנהל אותו בפועל…

פתיחת עסק קטן

פתיחת עסק קטן – גיבוש תוכנית עסקית

גם אם יש לכם רעיון מבריק לעסק, השלב הראשון והחשוב ביותר בדרך לביסוס העסק הוא לשאול את עצמכם – איזה צורך קיים בשוק למוצר או לשירות? מי הם הלקוחות הפוטנציאליים ואיך אתם מתכוונים להגיע אליהם?
מי הם המתחרים? מה עוד מוצע בשוק בתחום שלכם? יש לבחון את כל הנקודות הללו במסגרת גיבוש התוכנית העסקית, וכך להרחיב את הידע שלכם.
תהליך הייעוץ עמי, מורכב מגיבוש התוכנית העסקית בה נבדוק יחד את הרעיון העסקי שלכם, המבנה הארגוני, המוצרים או השירותים, כיצד אתם מתכוונים להגיע לקהל היעד שלכם, את המתחרים, את ההכנסות ואת ההוצאות. כל זאת, כדי ליצור תרשים נכון שישרטט לכם את תוכנית העבודה בדרך להצלחה.

הלוואה לפני הכל

דגנית לא ידעה, וכמוה הרבה בעלי עסקים, שבחודשים הראשונים שלאחר פתיחת עסק קטן, מתווספות להוצאות גם עלויות הקמה. עלויות כמו הקמת סטודיו או משרד, מחשב, ריהוט, תשתיות שיווק ופרסום כמו בניית אתר או דף נחיתה, עיצוב לוגו ולעיתים גם עלויות נוספות בהתאם לסוג העסק הספציפי.
עבור עלויות אלו מומלץ להיערך בהתאם, ולעיתים גם לקחת הלוואה בתחילת הדרך. הצעד הראשון שאני מכוונת כיועצת עסקית לכל בעל עסק חדש הוא לקחת הלוואה מצומצמת עם תנאים טובים ועם תשלומי החזר נמוכים, שתסייע לכם לתת את "הפוש" הראשון שאין חשוב ממנו.

ליצור רשת בטחון כלכלית

ביום בו אתם מחליטים לצאת לעצמאות, יש לעשות הערכה כלכלית בנוגע לסכום אותו תצטרכו להוציא גם בחודשים שלא יהיו בהם הכנסות כלל, ולהוסיף להוצאות הללו גם את ההוצאות האישיות שלכם. את הסכום שיצא לכם הכפילו ב-6.
זה הוא בדרך כלל הסכום הנדרש ליצירת רשת בטחון כלכלית לתקופה של שישה חודשים, והדבר החשוב ביותר הוא לוודא שיש לכם את הסכום הזה באופן נזיל לפני פתיחת העסק.
הסכום הזה, לפי תפיסתי ישרת אתכם ב"יום מעונן", שהרי במחזור חייו של העסק, ישנם גם ימים פחות אופטימיים בהם העסק לא מצליח לייצר הכנסה. אם לא תגייסו כסף השמור בצד לתקופות קשות, אתם עלולים למצוא את עצמכם על מדרון חלקלק בדרך לנפילה כלכלית חלילה.

מתחילים בקטן ולאט לאט מגבירים

רוב האנשים כלל לא מודעים לכך, אך פתיחת עסק עסקאינה אומרת שצריך מיד לוותר על העבודה שלנו כשכירים ולהשתעבד לפעילות העסקית.

אפשר בהחלט להיות גם שכירים וגם עצמאיים בו זמנית. ניתן להתחיל בהתנסות בעבודה על ידי פתיחת תיק עוסק פטור ושמירה על היקף פעילות מצומצם. בדרך זו ניתן "להרגיש את השטח" ולבחון את עולמם של העצמאיים, האם הוא מתאים לכם, והאם הרעיון העסקי שלכם מספיק חזק כדי להתבסס רק עליו.

איזה סוג עסק לפתוח?

כל בעל עסק עומד בפני ההחלטה החשובה, איזה סוג עסק לפתוח- האם עוסק פטור, מורשה או חברה בע"מ. להחלטה זו יש משמעות פיננסית רצינית, והיא עשויה לעלות הרבה מאוד כסף. יש לבחון את הסוגיה הזו לעומק עם רואה החשבון או היועץ העסקי, כיוון שלכל אחד מסוגי העסקים התנהלות שונה מול רשויות המס, יתרונות וחסרונות.
רק כדי לתת לכם כיוון כללי: הבסיסי ביותר הוא לפתוח תיק כעוסק פטור, כיוון שלא צפויים רווחי ענק בתחילת הדרך, וכן תהיו פטורים מתשלום מע"מ, וכשההכנסות גדלות להתקדם לעוסק מורשה ולהזדכות על המע"מ.

אשמח ללוות אתכם בדרך לפתיחת עסק משלכם!

פתיחת עסק קטן היא תהליך של למידה, וכמו שאני תמיד אומרת "זה הקטן גדול יהיה".
כאשר אנו פותחים עסק בליווי יועץ עסקי, אנו בונים את העסק כמו שצריך, אנו מעמידים יסודות לבניין מפואר רב קומות, ולא לבית קטן ופשוט.
כיוון שכך, אנו משקיעים מחשבה רבה בכל האספקטים החשובים: החל בחזון בעל העסק, דרך בניה נכונה של תוכנית עסקית, המוצרים והשירותים, תמחור נכון, גיוס עובדים וכלה בניהול נכון של תזרים המזומנים. כאשר הבניין מתוכנן נכון מהמסד עד לטפחות, הוא מגיע עד לשחקים!

לקביעת פגישת ייעוץ לפתיחת עסק קטן ללא עלות וללא התחייבות אני מזמינה אתכם ליצור קשר כעת.

טל שלמון - צעידי
טל שלמון - צעידי

היי, שמי טל שלמון-צעידי יועצת עסקית ואני כאן כדי לענות על כל שאלה. אני מזמינה אתכם ליצור איתי קשר עוד היום ויחד ניקח את העסק למקום של צמיחה..!

צרו קשר כעת
מעוניינים בשיחת ייעוץ ראשונית? השאירו פרטים!
מה חדש אצלי באתר?
עקבו אחרי ברשתות החברתיות

רוצים שנעזור לכם להקפיץ את העסק לרמה הבאה?
הירשמו עכשיו לשיחת ייעוץ אישית במתנה!

לפני שנתחיל, מה הסטטוס שלך היום?

בואו נעבור לווטאספ
1
זקוקים לייעוץ?
היי, נעים מאוד שמי טל שלמון-צעידי ואני כאן לענות לך על כל שאלה.
במה אוכל לעזור?
Call Now Button