עסק קטן יכול חייב קידום ופרסום גם אם הוא מוכר וידוע ויש לו בסיס לקוחות איתן. עדיין, תמיד כדאי להישאר עם היד על הדופק על מנת לבלוט מול המתחרים או לכל הפחות לעמוד בתחרות באופן שבו קיים גם רווח. על מנת לעשות כן, אין די בנראות מינימלית בערוצי הפרסום שהלא גם המתחרים עושים את אותו הדבר ומעבר. מה כן כדאי לעשות וכיצד? על כך בטייפ הבאים שיעסקו בשאלה "איך לקדם עסק קטן"?
איך לקדם עסק קטן ממצב של קיפאון?
לכל עסק יש תקופות מאוד ברורות וקבועות של הצלחה ביחס לשוק ולקהל היעד. אם הנכם בעלי עסק קטן אתם כנראה מכירים את התקופות שבהן מתרחשת ירידה בהכנסות וקיפאון בכניסת לקוחות חדשים. גם אם אתם כל הזמן עסוקים בפרסום העסק, בתקופות כאלה יש צורך בהגברת המודעות למותג ויצירת עסקאות חדשות, אך מאידך, הירידה בהכנסות אינה מאפשרת הוצאה גדולה יותר, אלא רק להתנהל במסגרת התקציב הקיים.
אז איך לקדם עסק קטן ממצב של קיפאון ולגרום לו לגדול? קודם כל להיוועץ באיש מקצוע שיידע לכוון אתכם כיצד לנווט את התקציבים הקיימים בערוצי הפרסום הקיימים על מנת למקסם את התוצאות ולא להוציא כספים לשווא. שנית, איש המקצוע ידע לכוון את המסרים על מנת להביא את קהל היעד הנכון בכמה שפחות עלויות. אם יש צורך לתקן מסרים קיימים ו/או ליצור חדשים, כדאי לעשות זאת בתבונה ומוך הבנה מדויקת של צרכי קהל היעד שאליו ברצונכם לכוון.
לעתים, כאשר העסק נמצא בקיפאון, חייבים להגדיל את תקצוב ערוצי הפרסום. או אז, יש צורך בקיצוץ סעיפים אחרים בעסק שבהם ניתן לצמצם הוצאות על מנת להקצות משאבים לערוצי הפרסום. סעיפים כמו כוח אדם, הוצאות שוטפות ורכישות שניתן לדחות, הוצאות על מבנה – בין אם מעבר למקום קטן יותר ועוד.
איך לקדם עסק קטן בתחרות עצומה?
אין כמעט עסק הנמצא בתחום שאין לו מתחרים (למעט מונופולים מן הסתם). כל עסק, קטן כגדול חייב להתמודד מול מתחרה אחד לפחות כשלרוב מדובר בכמות גדולה יותר ומשמעותית יותר, במיוחד כאשר מדובר בתחומים המהווים מכנה משותף רחב בקרב קהלי היעד. כאשר מקדמים עסק הנמצא בתחרות מתמדת מול עסקים דומים ואף גדולים ממנו, יש צורך להתמקד בכמה נקודות חשובות:
- מיהם המתחרים – מה היקף הלקוחות שיש להם עד כמה שניתן לדעת (בין אם זה כניסות לאתר, בין אם ע"י כלים נוספים).
- מהן החוזקות של כל אחד מהמתחרים – הן מבחינת העסקים עצמם, הן מבחינת המוצר או השירות בו הם מתחרים, הן מבחינת השירות המוצע סביב והן מבחינת המסרים השיווקיים של כל אחד מהם.
- מהן החולשות של כל אחד מהמתחרים – היכן נקודת התורפה שלהם אם יש (ותמיד יש) והיכן ניתן לתת מענה במקומות שהמתחרים נופלים בהם?
- חידוד מסרים – כיצד ניתן לנצל את החוזקות הקיימות בעסק מול המתחרים ולחדד אותם במסרים השיווקיים על מנת למשוך את קהלי היעד? באילו תמונות להשתמש, באיזה סלוגן וכיצד לחזק את המותג בתודעתם של קהלי היעד? חיזוק המותג יכול להיות גם במסרים ישירים וגם במסרים עקיפים תוך שימוש במוצרים ממותגים נפוצים ושמישים.