פתיחת עסק היא עניין מורכב לכל הדעות. רבים חושבים על כך אך מאוד חוששים מפני צעד שכזה. החשש לרוב נובע מחוסר הבטחון הכלכלי לפחות בתחילת דרכו של העסק, באי הוודאות ובחוסר הניסיון בהתנהלות כיחידה עצמאית. גם מי שכבר היה שם וסגר עסק אחד עדיין עשוי לחשוש מאותם הדברים בדיוק למרות ניסיונו ואולי בגללו.
על מנת להתגבר על חששות אלה ועל מנת להצמיח עסק מוצלח מתחילת דרכו, יש צורך בהתייעצות עם יועץ עסקי לפתיחת עסק ולקבל את הכלים הנכונים, היעילים והמקצועיים לפתיחת עסק.

תרומתו של יועץ עסקי לפתיחת עסק
כאשר שוכרים יועץ עסקי לפתיחת עסק מתחילים תהליך אשר בסופו מתקבל מוצר סופי בעל פוטנציאל הישרדותי גבוה ויוצר מזה. הכוונה כמובן לעסק עצמו. התהליך מורכב ממספר שלבים:
- גיבוש הרעיון העסקי ותרגומו לכדי מעשה – בניית הקונספט העסקי תוך כדי החלטה איזה סוג עסק זה יהיה, האם ישנם שותפים בעסק או האם יהיה זה עסק של איש אחד ומה תפקידו של כל אחד מהם.
- החלטה על המוצר או השירות שבית העסק מעוניין לספק, בין אם מדובר באחד או יותר. גיבוש המוצר, תמחור, מציאת קהל היעד, בדיקת תחרות, מצב השוק, בניית אבטיפוס, בחינת עלויות ייצור, אחסון, שיווק וכו'.
- בניית תכנית עסקית על מנת להתוות את הדרך עבור בעלי החברה ועובדיה ועל מנת לגייס משאבים ומשקיעים לטובת פיתוח העסק והנעתו הראשונית.
- שיתופי פעולה עסקיים אפשריים בין העסק המתהווה לבין עסקים קיימים ואנשי מקצוע חיצוניים רלוונטיים.
- בחירת מיקום גיאוגרפי לבית העסק ופורמט העבדוה בפועל – האם מפעל תעשייה או שיש צורך לחבור לכזה? האם העבודה תתנהל ממשרד או מהבית? האם יש חשיבות לקרבה פיזית לקהל היעד או לא? וכו'. במידה ומחליטים על מיקום פיזי מסוים צריך לשריין אותו ולהתחיל לעצב אותו על מנת שיתאים לעסק עצמו.
- קביעת שיטות השיווק המתאימות לעסק ולמוצריו, בחירת ערוצי השיווק, חלוקת תקציבים לטובת השיווק (שהוא הנתח היקר יותר בתקציב לפחות בשלב הזה) ועוד.
- התנהלות מול הגופים הפיננסיים השונים.
- ליווי עסקי בביצוע התהליכים הראשוניים הללו תוך כדי חיזוק כל שלב ומתן פתרונות לכל אורך הדרך.
מדוע חשוב להיוועץ ביועץ עסקי לפתיחת עסק?
אחת הסיבות להעסקת יועץ עסקי לפתיחת עסק היא כמובן החשש אותו הזכרנו למעלה. יחד עם זאת, בהתחשב בסטטיסטיקה העגומה של עסקים חדשים בישראל, נגלה כי מרבית העסקים החדשים מוצאים את עצמם סגורים בתום חמש שנים מיום היווסדם.
חלק לא מבוטל מהם נסגרים בשל התנהלות לא נכונה מלכתחילה וביצוע לא נכון של המהלכים הראשוניים, לרוב, מחוסר ידע וניסיון, אך גם בשל קבלת עצות לא נכונות מגורמים לא מקצועיים, או לצערנו גם מגורמים פחות תומכים ומפרגנים.
כאשר יועץ עסקי לפתיחת עסק נכנס לתמונה, הוא מביא עמו את הידע, הניסיון והכלים המקצועיים לבצע את תהליך פתיחת העסק צעד אחר צעד ובאופן בטוח תוך בחינת כל הגורמים במצבו הבסיסי ובמצב השוק.
החשיבות של העסקת יועץ עסקי לפתיחת עסק רלוונטית לכל סוגי העסקים אך מקבלת משנה תוקף כאשר מדובר בעסק קטן ובינוני שמטבע הדברים מבוססים על פחות משאבים והסיכון שמייסדיהם נוטלים גדול ומוחשי יותר.
המקצועיות והניסיון עושים פה את ההבדל בין עסק שימריא בכיוון הנכון ובקצב הנכון עבורו לבין עסק שעלול לדלג על שלבים קריטיים ולבצע טעויות שלבסוף יובילו לקריסתו בטווח חמש השנים הראשונות וחבל, משום שאם יש פוטנציאל, יש רעיון, יש קונספט ויש קהל יעד מתאים, לכאורה אין כל סיבה שעסק יקרוס. לכן, מילוי השלבים חייב להתבצע באופן הנכון, הזהיר, היעיל והמקצועי ביותר על מנת להבטיח דרך צלחה והתקדמות עקב בצד אגודל תוך חישוב כל צעד, כל יעד וכך מטרה וידיעה ברורה לאן הדרך לוקחת את העסק ורצוי קדימה בהצלחה.